Fredagsinspiration med Edin Dzemat

2017-02-10

KRÄFTA, LÖJROM, PALSTERNACKA

4 personer                                  
Carpaccio på havskräfta med kalixlöjrom, crème 
fraiche, kräm på palstenacka och riven parmesan.

 

KRÄFTA
4 färska stora kräftor

PALSTERNACKSKRÄM
500 palstenacka
1 st schalottenlök
smör
5 dl mjölk
5 dl grädde
salt och peppar

LÖJROM
2 msk Kalixlöjrom
2 msk crème fraiche
dansk krasse
fint riven parmesan

KRÄFTA
Skala kräftorna noga och banka ut dem riktigt tunt mellan plastfilm med hjälp av en en stekpanna eller en mindre gryta. Frys kräftorna i cirka en timme.

PALSTERNACKSKRÄM
Skala palsternackan och skär ner till små bitar ihop med löken, fräs ihop på svag värme i en kastrull med lite smör. Tillsätt mjölkgrädden och låt koka tills palsternackan är mjuk. Sila av vätskan och mixa allt samman i en termomixer, smaka av med lite salt och peppar och passera.
Vid servering: värm upp på svag värme och smaka av en gång till.

LÖJROM
Häll löjrommen i en silduk så att den rinner av. Lägg upp palsternackskrämen, löjrommen och crème fraichen som på bilden och garnera med krasse och riven parmesan

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.