Fredagsinspiration med Edin Dzemat

2017-02-17

OSTRON, SVARTROT, PANKO
10 personer

 

GARNERING
En fin kräm på ostron med frasigt friterade svartrötter med                              
panko till. Servera till champagnen eller som en förrätt.

OSTRON
4 st ostron, gärna Fine de Claire
2 st äggula
3 dl rapsolja

FRASIG SVARTROT
5 svartrötter
1 citron
200 g mjöl
200 g pankoströbröd
2 ägg
10 st ostronlöv till garnering

OSTRON
Öppna ostronen och lyft ur köttet.
Mixa äggulorna och tillsätt ostro­nen, ett i taget och mixa slätt.
Montera i rapsoljan. Smaka av med pressad citron och salt.

FRASIG SVARTROT
Skala svartrötterna och lägg dem direkt i citronvatten så de inte mörk­nar.
Koka svartrötterna med en pressad citron och salt i vattnet.
Låt koka tills de är sådär lagom mjuka. Lägg ner dem i isvatten när de är klara. Torka av.

Vänd i mjöl, sedan ägg och sist i panko. Fritera vid servering.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.